Micht pittig recept voor gevulde paprika’s dat een snel en gemakkelijk diner is dat het hele gezin zal behagen!
Onze lokale boerderij heeft deze zomer een bonanza van paprika, van warm tot mild en zoet … met elke smaak ertussenin!
Omdat paprika’s een van de weinige groenten zijn die gedijen tijdens hete, buggy Florida Summers, hebben we er veel gegeten in verschillende gerechten!
Peppers, in het bijzonder paprika, zijn een van de meest gespoten groenten, dus het zoeken naar schone, lokale, bodem gekweekte variëteiten is elke minuut van je tijd waard. (1)
Een van mijn kinderen geniet vooral van gevulde paprika’s, dus ik heb het recept veranderd om een beetje pittiger te zijn met behulp van rundergehakt met gekruid met zelfgemaakte taco -kruidenmix.
*Ik raad commerciële taco -kruidenmixen niet aan, omdat ze over het algemeen MSG bevatten.
Een andere tip voor het maken van gevulde paprika’s is om altijd biologische kaas in blokken te kopen. Snijd het zelf en versnippeer het! Hier is hoe je thuis geraspte kaas maakt.
De reden dat dit belangrijk is, is omdat commercieel gesneden of geraspte kaas wordt verwerkt met aluminium dat niet is gelabeld.
Bovendien worden die stukjes papier die scheppen van commerciële kaas gescheiden zijn glad met hormoonverstoring siliconen, ook wel synthetisch rubber genoemd.
Nog schokkend, de aluminiumzouten die worden gebruikt bij kaasverwerking worden door de National Institutes of Health (NIH) beschouwd als Gras (algemeen erkend als veilig).
Aluminium in Amerikaanse kaas- en verwerkte kaasproducten wordt geclassificeerd als industriestandaard, en de National Institutes of Health (NIH) beschouwt het gras (algemeen erkend als veilig). Items die als GRA’s zijn geclassificeerd, hoeven niet aan voedsellabels te worden toegevoegd [Emphasis mine]. (2)
Gemak lijkt altijd een prijs te hebben om te betalen als het gaat om uw gezondheid!
Voor extra fytonutriënten, maak dit gerecht met zoveel mogelijk paprika -kleuren. Ik gebruik graag geel, oranje, paars en rood. Soms zijn wit of zelfs bruin beschikbaar! Ik vermijd het gebruik van groene paprika’s omdat ze onrijp zijn.

Pittige gevulde paprika
Micht pittig recept voor gevulde paprika’s dat een snel en gemakkelijk diner is dat het hele gezin zal behagen!
Instructies
-
Was elke paprika en de ui in warm, zeepwater. Klop droog.
-
Snijd elke paprika in tweeën en de-zaad.
-
Borstel extra maagdelijke olijfolie over elke peperschijfje. Plaats in een grote bakpan en geroosterd bij 350 ° F/ 177 ° C gedurende 30 minuten.
-
Terwijl de paprika’s roosteren, hak je de ui grof en bak je in boter in een koekenpan op de kookplaats tot een beetje bruin en glanzend.
-
Zodra de uien zijn voltooid, bruin het rundergehakt in dezelfde koekenpan met de uien. Loop het vet niet af. Het is goed voor je 🙂
-
Wanneer het rundvlees bruin is, verwijdert u de koekenpan van het vuur en meng de taco -kruiden naar het niveau van kruidigheid dat u verkiest.
-
Haal de pan van paprika uit de oven en schep het kruidige rundergehaktmengsel gelijkmatig in elke helft. Bedek elke gevulde peper met een stuk met de hand gesneden of geraspte cheddarkaas (gebruik geen voorgesneden of versnipperde commerciële kaas vanwege aluminium risico!).
-
Plaats de pan terug in de oven en bak nog 5-10 minuten of tot de kaas is gesmolten.
-
Haal de pan uit de oven en serveer onmiddellijk.
-
Koel restjes in een glazen container met een nauwsluitend deksel gedurende maximaal vier dagen.
Voedingsfeiten
Pittige gevulde paprika
Hoeveelheid per portie (0,5 gevulde peper)
Calorieën 360
Calorieën uit vet 252
% Dagelijkse waarde*
Vet 28g43%
Verzadigd vet 14G70%
Meervoudig onverzadigd vet 1G
Enkelvoudig onverzadigd vet 13G
Potassium 431 mg12%
Koolhydraten 6g2%
Vezel 1,5 g6%
Eiwit 21 g42%
Vitamine C 160 mg194%
Calcium 239 mg24%
Ijzer 1,5 mg8%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet van 2000.

(1) De vuile dozijn
(2) Verborgen voedselingrediënten
Geef een reactie