Veganisten en jodiumtekortrisico

Veganisten en jodiumtekortrisico

De meeste plantaardige melk zijn niet versterkt met jodium.

“Adequate jodium met dieet is vereist Voor normale schildklierfunctie. ” In feite zijn de twee schildklierhormonen uitgeroepen Na hoeveel jodiumatomen bevatten ze: T3 en T4. “Gezien het feit dat jodium veel wordt opgeslagen in de schildklier zelf, kan het veilig met tussenpozen worden geconsumeerd,” dus we hoeven het dus niet elke dag te consumeren. Ons algemene dieet heeft er echter een goede bron van nodig. Helaas, de gemeenschappelijke bronnen niet met name gezondheidsbevorderende: gejodeerd zout- en zuivelproducten. (Op jodium gebaseerde reinigingsmiddelen zoals Betadine zijn gebruikt op koeien “om de uders te saneren, wat resulteert in uitloging van jodium in de melk.”) Jodium kan ook zijn toegevoegd voor veevoer, en sommige commercieel geproduceerde brood bevatten voedseladditieven met jodium.

Als u neerzetten Mensen op een Paleo-type dieet en knippen hun zuivel- en tafelzout uit, ze kunnen een jodiumgebrek ontwikkelen, hoewel ze hun inname van zeevruchten verdubbelen, wat ook een bron van jodium kan zijn. Hoe zit het met degenen die overstappen op diëten gecentreerd rond hele plantaardige voedingsmiddelen? Ze verminderen ook ijs en wonderbrood, en als ze niets uit de zee eten, zoals zeewier of andere zeegroenten, kunnen ze hetzelfde probleem tegenkomen.

De ouders van een driejarige gemeld Strevend om haar alleen het gezondste voedsel te voeden, en haar dieet omvatte alleen plantaardig, ongezouten en ongekruid voedsel. Ze kreeg geen onbewerkte voedsel, maar ze kreeg ook geen vitaminesuppletie, wat dodelijk zou kunnen zijn. Zonder vitamine B12 kunnen die op strikt plantaardig diëten onomkeerbare zenuwbeschadiging ontwikkelen, maar in dit geval ontstond er een struma, vanwege onvoldoende inname van jodium.

In een ander geval van ‘veganisme als een oorzaak van jodium-deficiënte hypothyreoïdie’, een peuter geworden ziek na het spenen. Voordat hij speen, was hij in orde omdat zijn moeder haar prenatale vitamines bleef nemen, die gelukkig jodium bevatten.

De meeste vegetariërs en veganisten Zijn Blijkbaar niet op de hoogte van het belang van jodiuminname tijdens de zwangerschap, “voor de neurologische ontwikkeling van het ongeboren kind, vergelijkbaar met hun alomtegenwoordige tegenhangers.” De American Thyroid Association en de American Academy of Pediatrics hebben aanbevolen Dat vrouwen, zelfs alleen van plan zijn om zwanger te worden, een dagelijks supplement moeten nemen met 150 microgram (MCG) jodium, maar slechts 60 procent van de prenatale vitamines die in de Verenigde Staten op de markt worden gebracht, bevatten dit essentiële mineraal. Dus, ondanks de aanbevelingen, bevat ongeveer 40 procent van de prenatale vitamines het niet. “Daarom is het uiterst belangrijk dat vrouwen, vooral bij zwangerschap, borstvoeding of een zwangerschap plannen, de labels van hun multivitaminesupplementen lezen om ervoor te zorgen dat ze voldoende jodium ontvangen.”

Vrouwen van reproductieve leeftijd hebben Een gemiddeld jodiumniveau van 110 mcg/liter, dat is Goed voor niet -zwangere individuen, maar we willen graag dat vrouwen tijdens de zwangerschap minstens 150 mcg/liter krijgen. (Het is eigenlijk een 24-uurs urinetest, waarin jodiumsjuien wordt gedefinieerd als 100 mcg/liter urine bij niet-zwangere volwassenen; de gemiddelde veganist kon dit niet bereiken in de grootste studie die tot nu toe is uitgevoerd, één uit Boston.)

De aanbevolen gemiddelde dagelijkse inname is 150 mcg per dag voor de meeste mensen, waar we ongeveer anderhalf kopje koemelk kunnen binnenkomen. Helaas zijn plantaardige melk meestal niet verrijkt met jodium en gemiddeld slechts ongeveer 3 mcg per kopje. Hoewel veel plantaardige melk wordt geforteerd met calcium, zijn onderzoekers gevonden In de grootste systematische studie tot nu toe dat slechts 3 van de 47 met jodium werd geforteerd. Degenen die waren versterkt, hadden zoveel als koemelk, maar degenen die niet tekortschoten, zoals je kunt zien om 3:30 in mijn video Lopen veganisten in gevaar voor jodiumtekort?.

Plantengebaseerde melkbedrijven opscheppen Over het verrijken van hun melk met calcium en vaak vitamines B12, D en A, maar zijn slechts zelden pogingen gedaan om overeen te komen met jodiumgehalte. De enige reden waarom koeienmelk heeft Zoveel is dat producenten het voer van de dieren verrijken of dat het van hun uiers druppelt. Dus, waarom voegen plantenmelkbedrijven ook geen jodium toe? Mij ​​werd verteld door een voedselwetenschapper bij Silk dat mijn Carrageen -video een rol speelde in het bedrijf dat overstapte naar een andere verdikkingsmiddel. Hopelijk zal Silk deze video ook zien en overweegt om jodium toe te voegen, of misschien zal een ander bedrijf de kans pakken voor een marktvoordeel.

De onderzoekers concluderen dat individuen die plantaardige melk consumeren die niet verrijkt zijn met jodium, het risico lopen op jodiumdeficiëntie, tenzij ze alternatieve jodiumbronnen in de voeding verbruiken, waarvan de gezondste zeeggroenten zijn, die we de volgende keer dekken.

Noot van de dokter:

Dit is de eerste in een vier-video-serie over de schildklierfunctie. De volgende drie zijn:

Zie de onderstaande berichten voor meer informatie over jodium.



Fuente

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *